Zoals de naam al een beetje aanduidt, wordt een privé detective vaak ingehuurd voor persoonlijke – privé – doeleinden. Denk daarbij aan overspel in een relatie en andere zaken waarbij de politie u niet van dienst kan zijn. In sommige gevallen wordt er dus een detective ingeschakeld, omdat de politie niet verder kan of wil gaan, terwijl u dat graag anders zou zien. Zo kunt u een privé detective inhuren om gezochte of vermiste personen te vinden. In welke gevallen wordt dat over het algemeen gedaan? En wat doet een privé detective dan precies?

Wat is een privé detective?

Een privé detective is vaak een ex-militair of een ex-politieman. De vaardigheden die in deze beroepen zijn opgedaan, zijn dan ook erg nuttig voor het vak van een privé detective. De meeste privé detectives werken alleen. Het werk wat een dergelijk persoon doet is heel uiteenlopend. Denk aan observatie van bijvoorbeeld een echtgenoot, het uitvoeren van digitaal onderzoek of het checken van de kredietwaardigheid van een bepaald persoon. Het is dan ook niet gek dat de opdrachtgevers ook zeer uiteenlopend kunnen zijn. Een privé detective inhuren is niet alleen voor een groot bedrijf, maar ook zeker voor een particulier erg interessant.

Opsporen van personen

Een privé detective wordt vaak ingehuurd om mensen op te sporen. Dit is inderdaad ook een taak van de politie. Echter, de politie kan dit slechts tot op zekere hoogte doen en heeft daarnaast te maken met wetgeving waaraan zij zich dient te houden. Daar waar de politie zich bijvoorbeeld aan de door het OM gestelde eisen aan opsporingsonderzoek moet houden, hoeft een privé detective dat niet. Dit maakt dat een detective in sommige gevallen beter onderzoek kan doen. Het betekent overigens niet dat een detective niet legaal is. Hij dient zijn werk immers gewoon binnen de grenzen van de wet uit te voeren.

Wanneer een detective inhuren?

Een privé detective wordt bijvoorbeeld ingezet voor een onderzoek rondom alimentatie of wanneer een (ex-)partner van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn. Ook bij schuldvordering op iemand die niet te bereiken of terug te vinden is, is een detective inhuren een goede optie. Ten slotte kan een privé detective ook werken aan een zaak die enige tijd geleden al gesloten is.

Persoonlijke omstandigheden

Heeft u het gevoel dat uw partner niet is waar hij of zij zegt te zijn? Dat uw partner misschien zelfs overspel pleegt? Wellicht wilt u een bepaald persoon zoeken? Of bent u door iemand opgelicht? In de meeste gevallen heeft u echter niet de kwaliteiten om een vermist persoon te vinden. In een dergelijk geval kan een privé detective inhuren een uitkomst zijn. Diegene weet immers welke bronnen hij of zij kan raadplegen, hoe mensen het beste benaderd kunnen worden, et cetera.

Werkwijze

In veel gevallen wordt er eerst online research gedaan. Via de digitale weg kunt u namelijk al veel te weten komen over een persoon. Denk aan sociale netwerken en andere soorten databases. Diverse persoonlijke omstandigheden kunnen op deze manier al worden onderzocht. Indien er vervolgens nog veldwerk nodig is, wordt dit ook gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het verkrijgen van beeldmateriaal en ander bewijs. Hieronder valt echter niet het afluisteren van telefoonlijnen. Dit zijn namelijk werkzaamheden die alleen door justitie of de politie uitgevoerd mogen worden. Wilt u ook een detective inhuren? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *