Zoals u waarschijnlijk wel weet, is alimentatie de toelage die uw voormalige echtgenoot of echtgenote ontvangt. De hoogte van de alimentatie wordt door de rechter vastgelegd op basis van de gegevens die op dat moment bekend zijn. Een verandering in de situatie van uw ex-partner kan echter invloed hebben op de alimentatie.

Alimentatie onderzoek laten uitvoeren

Voorbeelden van dergelijke veranderingen zijn dat uw ex-partner tegenwoordig een hoger inkomen heeft of dat hij of zij inmiddels weer samenwoont. Beide gevallen hebben hoogstwaarschijnlijk gevolgen voor de hoogte van de alimentatie. Aangezien u uiteraard niet te veel alimentatie wilt betalen, kunt u door Recherche- & Adviesbureau Midden-Brabant een alimentatie onderzoek laten uitvoeren. Met een alimentatie onderzoek achterhalen we namelijk of de nieuwe stand van zaken mogelijk aanleiding is voor een alimentatiereductie. Dit kan u een flinke besparing opleveren!

Hulp bij alimentatie innen

Alimentatie innen blijkt ook niet altijd eenvoudig te zijn. Zo kan het zijn dat uw ex-partner de alimentatie structureel te laat betaalt of wellicht is er zelfs al sprake van een betalingsachterstand. In dat geval kunt u Recherche- & Adviesbureau Midden-Brabant inschakelen voor incassowerkzaamheden. Wij zullen dan voor u de alimentatie innen om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.