Wat is een antecedentenonderzoek?

Wellicht heeft u de term ‘antecedentenonderzoek’ al eens voorbij zien komen. Dat zal echter niet op dagelijkse basis zijn. Maar wat is een antecedentenonderzoek nu precies? Daar kunnen we kort en krachtig antwoord op geven:

Een antecedentenonderzoek is een onderzoek naar belangrijke gegevens uit iemands verleden.

Dergelijke feiten worden ook wel antecedenten genoemd. Goede voorbeelden van antecedenten zijn iemands strafblad, arbeidsverleden en met succes afgeronde opleidingen. Informatie over zulke zaken kan van belang zijn voor het maken van de juiste keuze.

Het belang van onderzoek naar antecedenten

Antecedentenonderzoeken bij sollicitatieprocedures

Een goed voorbeeld van een situatie waarin een antecedentenonderzoek erg belangrijk kan zijn, is tijdens een sollicitatieprocedure. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat u de juiste kandidaat aanneemt, dan wilt u waarschijnlijk zo veel mogelijk te weten komen over de betreffende persoon. Door Recherche- & Adviesbureau Midden-Brabant een antecedentenonderzoek te laten uitvoeren, bent u bijvoorbeeld in staat om de juistheid van een Curriculum Vitae (CV) te controleren, een eventueel crimineel verleden vast te stellen, referenties na te gaan en de gezins- of familieomstandigheden in kaart te brengen.

Antecedentenonderzoek vanuit zakelijk oogpunt

Ook zakelijk of financieel gezien kan een antecedentenonderzoek zeer waardevol zijn. Zo helpen wij u graag met het natrekken van uw nieuwe zakenrelatie of –partner. U wilt er immers zeker van zijn dat het inderdaad een goede keuze is om de samenwerking aan te gaan. Daarnaast kan een antecedentenonderzoek inzicht geven in iemands financiële positie. Dit is belangrijke informatie als u bijvoorbeeld een huurder heeft gevonden voor uw pand. In dat geval is een antecedentenonderzoek namelijk ook een manier om zijn of haar kredietwaardigheid te checken.

RAMB inschakelen voor een antecedentenonderzoek

Zoals inmiddels wel duidelijk is, kan een antecedentenonderzoek u helpen om een weloverwogen beslissing te maken. Gelukkig kunt u voor een dergelijk onderzoek terecht bij Recherche- & Adviesbureau Midden-Brabant. Wilt u meer informatie over antecedentenonderzoeken? Of wilt u direct een opdracht plaatsen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.